روحیه الکترونیکیزه کردن محل زندگی و پارکنیگ و... از کودکی در من موج میزند. در سلسله! مطالب بعدی که خواهم نوشت نتایج تحقیقها و فصولیهای من در رابطه با مکانیزه کردن هرچه بیشتر زندگیتان را خواهید دید. در انتها هم در مورد هزینه و فروشندههای احتمالی این ابزارها خواهم نوشت.
۱. ریموت کنترل تلویزیونبعید است روزی چند بار از این ابزار تنبلی بشریت استفاده نکنید. اولین ریموت کنترلها از اوائل قرن ۱۹ و به مدد کوششهای نیکولا تسلا بوجود آمده و متاسفانه مثل اغلب کشفهای بشر در ابزارهای نظامی و به ویژه هواپیماها استفاده شدند. بیشتر این ریموت کنترلها با امواج الکترومغناطیسی کار میکردند. در سال ۱۹۵۰ اولین ریموت کنترل تلویزیون توسط شرکت زنیت ساخته شد. این ریموت توسط سیمی به تلویزیون متصل بود و دامنه بیشتری برای تغییر تنظیمات آن در اختیار قرار میداد. به طور غیررسمی به این ریموت "استخوانهای تنبل" میگفتند. در سال ۱۹۵۵ اولین ریموت کنترل بیسیم به بازار آمد. اشکال اصلی این سیستم (که دلیل من برای نوشتن این مطلب هم به این قضیه مربوط است) نیاز به نشانهگیری دقیق کنترل به سمت دریافت کننده نوری روی تلویزیون بود. به هر حال ریموت کنترلها پیشرفت کردند و به شکل امروزی خود رسیدند. ولی هنوز هم اغلب ریموت کنترلهای وسایل صوتی و تصویری با امواج اینفرارد کار میکنند و لذا باید به سمت گیرندهای روی وسیله نشانهگیری شوند.
ابزار بسیار جالبی وجود دارد برای اینکه این محدودیت نشانهگیری ریموت کنترلها را از بین برده و شما قادر باشید از هر فاصله و با هر جهتی دستگاههای الکترونیکی خود را کنترل کنید. این ابزار یک فرستنده/دریافت کننده الکترومغناطیس (و نه اینفرارد) است و نکته جالب آن شکل فرستندهای است که باید بر روی ریموت نصب شود. فکر نمیکردم چنین وسیلهای ساخته شود چون قطعا! ظاهر کنترل را نا زیبا میکند، اما با تکنولوژی که
(فعلا) روش کار آنرا نمیدانم فرستنده فوق بشکل یک باطری قلمی ساخته شده و در محفظه باطری کنترل نصب میشود!! گیرنده آن که در شکل مشاهده میکنید نسبتا بزرگ بوده ولی با اکستنشن فراهم شده میتوان آنرا در فاصله دورتری از دستگاهی که میخواهید کنترل کنید قرار دهید (مثلا در کمد یا...)
خوب. دیگر نیازی به هدف گیری به سمت دستگاه دلخواهتان ندارید و از فاصلهای تا حدود ۳۰۰متر میتوانید آن ابزار را کنترل کنید، آن هم با ریموت اصلی خودش. اگر بخواهید میتوانید فرستنده دیگری خریداری کرده و در ریموت دوم یا سومی قرار داده و با همه آنها وسیله مورد نظرتان را کنترل کنید.
این ابزار کاربرد خیلی مهمتری هم میتواند داشته باشد که در نوشتههای بعدی خواهم گفت.
Labels: تکنولوژی